World on Rails

Powered by WorldOnRails.nl
Het is momenteel 19 sep 2018, 08:49

Alle tijden zijn UTC+01:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 5 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 12 sep 2012, 09:15 
Offline
Sneltrein

Lid geworden op: 18 feb 2011, 18:46
Berichten: 25
Land: Nederland
Locatie: Doetinchem
Na de vakantie met interrail van vorig jaar, hebben Jeroen, Timo en Sjors ook dit jaar weer de backpacks ingepakt om met de trein een reis te maken. Van tevoren zijn er de nodige voorbereidingen getroffen en zo was het de planning om van 9 juli t/m 26 juli de volgende steden te bezoeken: Wenen, Maribor, Zagreb, Sarajevo, Mostar, Dubrovnik, Hvar, Split, Ljubljana en Bled.
De foto's zullen nog volgen:)

Wenen Maandag 9 juli 2012. Om 5.00 uur staat de wekker. De reis gaat beginnen! Om 5.45 worden we opgehaald en met de auto de grens overgebracht naar Emmerich. Hier staat de trein voor ons klaar die om 6.36 vertrekt. Na twee overstappen in Duisburg en in Nürnberg komen we aan in Wenen om 16.30. We hoeven niet ver te lopen naar ons hostel, want Hostel Do Step In ligt op zo’n 200 meter van Westbahnhof. We checken in en krijgen een driepersoonskamer toegewezen. Wanneer we even hebben uitgerust, lopen we richting het centrum van Wenen. Ondertussen zoeken we een eettentje. Die vinden we al snel; we bestellen Wienerschnitzel en proosten op een mooie vakantie. We lopen de trappen op naar Oben, hebben daar een mooi uitzicht en praten daar over de zaken des levens. We lopen naar het Museumkwartier en naar een plek genaamd Flex, waar we nog een biertje willen drinken. Hier komen we twee Belgen en een Albaniër tegen en lopen met hen mee. Redelijk snel houden we het voor gezien en nemen een taxi terug naar ons hostel.

Overval Dinsdag 10 juli. Om 9.00 uur staan we op, lopen naar een supermarkt en ontbijten in een parkje. Er staat ons een hele wandeling te wachten, langs enkele kerken en fonteinen, parken, ook zien we een groot plein met een groot scherm, waar ze elke avond een film laten zien. We lopen een tijdje rond in een kunstzinnig gebouw waar gouden dingen op de grond liggen. Aan het begin van de avond zijn we terug in het hostel waar we ons omkleden. Vervolgens nemen we de metro naar Stephanzplatz en zoeken een pizzeria op. Dan is het tijd om naar het terrein van het filmfestival te lopen. We krijgen een documentaire te zien over de jaren ’60, met veel muziekoptredens van die tijd. Leuk om te zien. Wanneer dit is afgelopen gaan we naar een plek om een uur te poolen en dan lopen we weer naar Flex. We proosten op de laatste avond in Wenen. Als we teruglopen richting het hostel worden we overvallen… Vier jongens komen ons tegemoet gelopen. Een trekt een pistool en een ander heeft een mes bij zich. We schrikken enorm en geven ons geld af. Ook nemen ze twee telefoons mee. Het meest vervelende, blijkt later, is dat ook de ID-kaart van Sjors wordt meegenomen. Met de schrik nog in de benen zoeken we een politiebusje op die ons doorverwijst naar het bureau. Daar doen we aangifte van deze overval en doen we een paar keer ons verhaal tot een uur of drie ’s nachts. We nemen de taxi terug en gaan met een ervaring rijker slapen…

Schönbrunn en Maribor Woensdag 11 juli. We staan op om half tien en checken uit. Ontbijten en op zoek naar een telefooncel. Vanaf hier bellen we op naar huis om hen in te lichten over de diefstal, zodat ze weten dat ze ons op onze mobiel niet meer kunnen bereiken. Ook stellen we ze gerust, want we zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. We laten onze backpacks achter in het hostel en nemen de metro naar Schönbrunn, waar we rondlopen. Het is erg groot en mooi om te zien, ook het grote park dat erbij ligt. Dit was het laatste van Wenen wat ons betreft. We halen onze backpacks op en nemen vanaf station Meidling de trein naar Maribor. 16.02 u. vertrek, aankomst om 19.38 u. Het is niet ver lopen naar ons hostel; het Lollipop Hostel. June Rose, de beheerster, heet ons welkom en legt ons uit wat de mooie plekjes van Maribor zijn. Op onze kamer slaapt een Duitse jongen, Kevin, waar we samen mee gaan eten in een goed restaurantje. Als afsluiting gaan we naar een jazzclub waar we nog een hele tijd praten met elkaar.

Mountainbiken Donderdag 12 juli. ’s Ochtends nemen we afscheid van Kevin en gaan we al lopend op zoek naar een plek waar ze fietsen verhuren, we willen namelijk de mooie omgeving van Maribor al fietsend bekijken. Het duurt even voor we de juiste plek hebben. Uiteindelijk nemen we de bus naar Bohinj, de hoge berg bij Maribor. Daar huren we enkele goede fietsen en we beginnen meteen aan de zware klim. Een hele inspanning, maar zeker de moeite waard! We genieten van de natuur, de uitzichten en van het sporten. Na vijf uur vinden we het mooi geweest en nemen we de bus terug. We rusten even uit en zien dan dat er een Duits meisje, Tina, aankomt in ons hostel. De vorige keer was het uit eten gaan met een Duitser goed bevallen, dus we besluiten om haar mee te nemen naar hetzelfde restaurant als gister. Ook nu is het gezellig. Terug in het hostel spelen we een spelletje Monopoly met June en Tina. Een leuke afsluiting in Maribor.

Grensovergang Vrijdag 13 juli. De laatste ochtend in Maribor. We willen graag nog naar het bergje, de piramide genoemd, lopen die dicht bij het hostel ligt. Het uitzicht is leuk, maar niet heel spectaculair. Om 13.15 stappen we de trein in om het volgende land op te zoeken: Kroatië! In het kleine plaatsje Sevnica stappen we over en drinken daar een kopje koffie. We trekken verder en komen bij de grensovergang. De trein stopt en er stappen veel agenten voor de paspoortcontrole. Oei, gaat het ons lukken om verder te komen? Ik heb alleen een kopie van m’n ID-kaart en m’n rijbewijs en ook het formulier van de politie in Wenen dat ik ben bestolen. Als de agent bij mij is, leg ik de situatie uit; gelukkig kan hij goed Engels. We praten een hele tijd en hij roept er een aantal collega’s bij en belt een aantal mensen op. Na enkele minuten worden we gerustgesteld: we mogen verder! Wel zegt hij dat we meteen naar de ambassade moeten en een noodpaspoort moeten aanvragen. Bosnië moeten we uit ons hoofd zetten, want daar is de grenscontrole nog veel strenger, zegt hij ons.
We zijn blij dat we Kroatië inkomen en we overleggen meteen wat we gaan doen. Na een tijdje zijn we in Zagreb. Het was onze bedoeling om hier een paar uur rond te lopen en dan de nachttrein naar Sarajevo zouden nemen, maar dat plan kan dus niet doorgaan. We lopen naar het centrum en komen twee Nederlanders tegen die ons vertellen over hun hostel: Lika. Daarna zoeken we het informatiecentrum op. Vanaf hier bellen we naar de ambassade, maar het is vrijdagmiddag rond een uur of vijf, dus de ambassade is net gesloten. Maandag kunnen we er terecht. Tja, dan moeten we hier in Zagreb maar een paar dagen blijven en onze plannen helemaal bijstellen. De Nederlanders, Joost en Miriam, waren behoorlijk enthousiast over het hostel, dus gaan we daarnaar op zoek. Gelukkig: ze hebben plek voor ons voor de komende 5 nachten! We barbecueën hier, heerlijk. Na deze dag zijn we blij dat we hier in Zagreb zijn en dit hostel gevonden hebben. Nu moeten we ons de komende dagen hier in Zagreb zien te vermaken, we zijn benieuwd! Na het eten gaan we het centrum maar eens onveilig maken. :) We gaan naar de History Bar en hebben een gezellig avondje!

Plannen maken Zaterdag 14 juli. We lopen in de ochtendhitte naar de bakker en kopen lekker ontbijt. Met het trammetje zijn we zo in het centrum en daar zoeken we eerst even verkoeling in een mooi park. Het is zo’n 31 graden en we willen graag genieten van het weer, maar we moeten aan het werk! Daarom zoeken we een internetcafé op en hier maken we plannen voor de rest van de vakantie. Onze planning gaat helemaal op de schop, dus we boeken andere hostels en we checken welke treinen we willen nemen. Na een paar uur werk kunnen we tevreden zijn met het resultaat. We kiezen ervoor om niet naar Bosnië te gaan en ook Dubrovnik over te slaan, wat we allen best jammer vinden, maar het is niet anders. We gaan vanaf Zagreb verder naar Split, dan naar het eiland Hvar en vanaf dan terug naar Slovenië: Bled en Ljubljana. Als we naar buiten stappen, is het nog steeds bloedheet. We kleden ons om in het hostel en gaan naar een klein meertje toe. Heerlijk! We genieten van de zon, het water en de rust. Wanneer we teruggaan, is het al laat. Om tien uur zijn we in het hostel en we moeten nog eten, dus bestellen we weer wat in het hostel. Ook spelen we een spel. Er zitten veel andere mensen en zij gaan naar Jarun, een plek met veel barretjes. Ze vragen of we mee gaan en daar hebben we de energie nog wel voor. Wanneer we daar aankomen zijn we de groep kwijt en gaan ergens naar binnen, maar na een drankje zoeken we een andere plek op. Na een tijdje rondgelopen te hebben en nog ergens een drankje te hebben genuttigd, vinden we het wel mooi geweest. De taxi komt voorrijden en rijdt ons terug. De chauffeur raakt met ons aan de praat en na een tijdje komen we er achter dat hij in Nederland is geboren! Erg grappig, de hele weg praten we met hem over van alles en nog wat. Wanneer we aankomen in het hostel, zoeken we snel ons bed op en gaan lekker slapen.

Zondagse wandeling Zondag 15 juli. Na een ontbijtje in het hostel staat er een mooie stadswandeling op ons te wachten. We bezoeken een aantal mooie kerken, zitten op een leuk plein en voetballen een hele tijd in een parkje. Ook zoeken we alvast op waar de ambassade zit. We eten ergens en gaan richting het hostel. Onderweg zien we dat er bij een cafeetje de herhaling van wielrennen wordt uitgezonden en een van ons ziet dat er een Rabo-renner op kop rijdt. We zien Sanchez winnen en gaan na een leuke dag lekker slapen.

Dutch Ambassy Maandag 16 juli. We zijn goed uitgerust als we opstaan. Vandaag op naar de ambassade om een noodpaspoort voor Sjors aan te vragen. Dit verloopt allemaal prima en er wordt gezegd dat het document morgen al klaar is. Dat kan dus snel geregeld worden gelukkig. We zijn van plan om morgen naar Plitvice te gaan, dus spreken we af dat we woensdag het paspoort komen ophalen. Als we weer buiten staan, kopen we een tram-dagticket en nemen enkele trammetjes. We stappen uit bij de botanische tuin en lopen daar op ons gemak rond. We badmintonnen wat in het park en besluiten dan om naar het hooggelegen gedeelte te gaan met de tram; er ligt daar een berg waar je schijnbaar mooie wandelingen kunt maken, dus gaan we dat doen. De wandeling is leuk, maar niet erg bijzonder. We komen niemand tegen en het uitzicht is niet wat we verwachtten, dus we hebben waarschijnlijk het verkeerde pad genomen ;) Op de terugweg zoeken we een eettentje en zo komen we uit bij een Italiaans tentje. Hierna gaan we naar het busstation en kopen voor morgen alvast bus tickets voor de volgende dag.

Plitvice! Dinsdag 17 juli. Best vroeg, 6.30 uur. We hebben besloten om de bus te nemen van 7.30 en dat blijkt een goede beslissing. Deze bus zit al helemaal vol, dus dat zal bij de later bussen nog veel erger zijn. Nu is het met de temperatuur gelukkig goed te doen. We komen rond kwart over 10 aan in Plitvice. Wat een prachtig natuurpark is dit! Je loopt door schitterende natuur, langs water dat enorm helder en mooi blauw is en je ziet watervallen en mooie uitzichten. We kijken onze ogen uit; een plek om nooit te vergeten. Hoe later het werd, hoe drukker het werd in het park. Om 16.45 uur namen we de bus terug en kwamen we om 19.00 uur aan bij ons hostel. De aardige eigenaar bood ons aan om weer mee te eten met de barbecue. Prima! Samen gegeten met drie Deense meiden, waar we leuk mee hebben gepraat. We kregen les in de Deense taal en hadden zo een gezellige avond.

Doei, Zagreb! Woensdag 18 juli. Om 8.45 uur staat de wekker, we pakken onze tas in en checken uit bij ons hostel. Hostel Lika was echt leuk, een aanrader! We vonden het niet jammer om weg te gaan uit Zagreb, want zo langzamerhand hadden we de stad wel gezien. Bij de ambassade lag het noodpaspoort keurig klaar, dus konden we onze reis vervolgen. Om 14.04 vertrekt de trein naar Split en om 20.37 komen we aan. De weersvooruitzichten zijn schitterend. We lopen naar het hostel (Booze&Snooze) dat in het centrum van Split ligt, erg mooi! We leggen onze spullen op onze zolderkamer, gelukkig met airco, en trekken het centrum in om wat eten te nuttigen. De spaghetti gaat er wel in! Er is ons verteld over Charlies backparckers club, dus daar gaan we heen. Het is een gezellige plek waar we veel mensen ontmoeten. Samen met wat anderen gaan we naar de F-club en hebben een mooie avond.

Hajduk Split! Donderdag 19 juli. Om 8.15 uur wekt de wekker ons. Gister is ons verteld door de hosteleigenaar dat we een mooi uitzicht over de stad hebben als we richting een bergje lopen, dus gaan we dat doen. Het uitzicht is inderdaad prachtig. Het is ook knap warm, dus zoeken we verkoeling bij een restaurantje en hier drinken we wat. Er liggen enkele kranten, waar we wat in bladeren. Ons oog valt op de sportkatern waar iets staat geschreven over Hajduk Split, de welbekende voetbalclub. Omdat het donderdag is en we meteen de link leggen met de Europa League wedstrijden, vragen we aan de ober of hij het stukje voor ons kan vertalen. Hij vertelt ons dat vanavond de eerste kwalificatiewedstrijd gespeeld wordt tegen Skonto FC uit Letland. Wow, dat lijkt ons wel mooi om daar bij te zijn! We besluiten om naar het stadion te lopen. Daar aangekomen, zoeken we een tijd naar de plek waar we een kaartje kunnen kopen, totdat er een man naar ons toe komt gelopen en ons vraagt wat we zoeken. Hij is zo gastvrij om ons mee te nemen in z’n auto en ons naar de ticket box te rijden. Hij legt uit wat we het beste kunnen doen: een ticket aan de noordzijde is spectaculair, want daar is het het meest sfeervol en het is ook nog het goedkoopste kaartje. Dat doen we: voor €6,- p.p. hebben we een kaartje, top! Vanavond Europa League kijken! Met de auto worden we weer afgezet in het centrum en hier lopen we de hele dag rond. Split is prachtig! Enorm toeristisch, maar dat vinden we alle drie niet zo erg. We beklimmen de uitkijktoren, bezoeken de kathedraal en de ondergrondse markt. Omdat het erg warm is, hebben we zin om te zwemmen, dus na ons te hebben omgekleed, vertrekken we naar de zee, waar we ons prima een paar uur vermaken. Snel omkleden en eten, want we moeten naar de wedstrijd. Ondertussen hebben we van wat mensen vernomen dat op de noordkant van het stadion de harde kern zit. We kiezen er daarom voor om in het stadion een plekje aan de zijkant te nemen en dat is een goede keus. Een mooi stadion, goed gevuld met zo’n 20.000 man. De sfeer zit er goed in, er wordt veel gezongen en wij dragen daar ook ons steentje aan bij. Met een goed gevoel verlaten we het stadion, er is met 2-0 gewonnen! Daar moet op gedronken worden, dus zoeken we Charlies Bar weer op. Een mooie afsluiting van een mooie dag.

Hvar, heerlijk Vrijdag 20 juli. Het is tijd om Split te verlaten en onze reis voort te zetten richting het eiland Hvar. Na het ontbijt lopen we naar de haven, waar we de tickets kopen. Rechtstreekse tickets naar Hvar-Town waren uitverkocht, dus gaan met de ferry naar Stari Grad en van daaruit met de bus. Rond 11.30 uur zijn we in Hvar. Dichtbij het centrum is onze verblijfplaats: Apartment Zaninvoic. Lekker, een 3-persoonskamer met airco, een balkon. Ff lekker slapen en vervolgens naar het strand waar we ons tot half 7 vermaken. Na een opfrisbeurt in het appartement gaan we eten bij het haventje. De eerste indruk van Hvar is goed; toeristisch, gezellig, zonnig en mooi.

Spaans fort Zaterdag 21 juli. Gisteren hebben we het fort al zien liggen, boven op de heuvel, dus wagen we ons aan de wandeling hierheen. Het uitzicht is supermooi, het fort zelf is ook best leuk om te bezichtigen. We dalen weer af, rusten thuis even uit en gaan voor de verandering aan het strand liggen. Op een bord werd aangegeven dat bij Hula Hula 'the best sunset éver’ te zien zou zijn. Het viel tegen, want het werd bewolkt. :p Dichtbij het appartement was een pizzeria, waar we lekker hebben gegeten en ’s avonds hebben we op het balkon gezeten en een cafeetje gepakt.

Reisdag Zondag 22 juli. Gelukkig hadden we gisteren al geïnformeerd over de bus tickets. We staan op tijd te wachten en komen de bus in, die vroeg vertrekt. We zijn rond het middaguur weer in Split. Daar brengen we de dag door in een parkje en op het plein. We eten wat en zoeken ’s avonds het station op, om de nachttrein naar Zagreb te nemen. We treffen het, want we liggen met z’n drieën in een zespersoons treincoupé.

Best dive ever! Maandag 23 juli. Na een aardige nacht komen we aan in Zagreb. Een half uurtje hebben we om de volgende trein te halen: richting Ljubljana. De reis verloopt prima en zo halen we ook de trein die naar Lesce Bled gaat. We pakken vanaf hier de bus richting het meer en dan is het nog een kwartier lopen naar onze slaapplek: Hosteller. Veel tijd om te rusten gunnen we onszelf niet; we nemen de benenwagen naar Vintgar Gorge. Hier zijn watervallen te zien en een mooie rivier die door een kloof stroomt. Het is prachtige natuur! Met een pizzaatje als lunch gaan we verder; we kleden ons om in het hostel en lopen naar het meer van Bled. Voor €10,- huren we voor een uur een roeiboot en hiermee varen we naar het kleine eilandje. We genieten volop van het mooie weer, de schitterende omgeving , het heldere water en de heerlijke duiken die we maken! Wat een topvakantie! :D Onze magen beginnen te knorren, dus kleden we ons om in het hostel. Hier ontmoeten we onze drie kamergenoten, Conny uit Australië en Claire en Molly uit Londen. Met hen gaan we naar een restaurant en vervolgens drinken we een biertje in de George Best Bar. Moe, maar voldaan springen we lekker vroeg ons bedje in.

Summer(school) in Ljubljana Dinsdag 24 juli. We worden wakker door een fles cola die van het stapelbed afvalt en kapot vliegt. Het werkt goed, want we staan mooi op tijd op. Wij pakken onze tassen in en checken uit en lopen vervolgens met de dames richting het meer om daar te ontbijten. Totaal geen slecht idee, want de plek is top. Het plan is om ’s middags terug te gaan naar Ljubljana, dus we hebben nog een aantal uur in Bled. Er is ons verteld over een prachtig uitkijkpunt, dus daar gaan we naar op zoek. Het halve meer moeten we rondlopen en dan vinden we de plek waar we omhoog moeten. Samen met onze Australische vriendin gaan we de uitdaging aan. Het is een pittige klim; na 20 minuten komen we aan, maar het is het helemaal waard! Een heel mooi uitzicht, waar we echt van genieten. Wanneer we weer beneden zijn, stappen we nog ff lekker met de voetjes in het water om vervolgens afscheid te nemen van deze fantastische plek. In plaats van de trein, nemen we de bus naar Ljubljana; zo kunnen we heel dicht bij ons hostel uitstappen. Na een uur en een kwartier zijn we in de hoofdstad van Slovenië. Na een rustmomentje in Hostel Aladin lopen we richting centrum. Onderweg schuilen we voor een enorme stortbui. Het eerste restaurantje dat we tegenkomen, spreekt ons wel aan, dus nuttigen wij hier een lekkere maaltijd: een grote plaat met vlees, zuurkool, aardappels, etc. Met gevulde maag gaan we in het centrum wat drinken met live muziek op de achtergrond. Wanneer we verder lopen, stuiten we op een afscheidsfeestje van de Summerschool, waarbij we ons graag aansluiten. We gaan een leuk avondje tegemoet.

Laatste vakantiedag Woensdag 25 juli. Nadat we zijn uitgecheckt, lopen we naar het centrum. We beklimmen de heuvel in Ljubljana en bekijken van de buitenkant het kasteel dat daar staat. Na wat te hebben rondgelopen, gaan we weer naar beneden en pakken een leuk terrasje. Na een lekkere lunch, zwerven we wat door de gezellige straatjes. Een klein centrum met weinig echte hoogtepunten, maar toch vermaken we ons er prima. We bezoeken een kerk, lopen wat rond en luisteren naar straatmuziek. Rond een uur of zeven gaan we bij een restaurant zitten en bestellen spaghetti. Na een ijsje en een biertje is het tijd om te vertrekken. Om 23.50 uur vertrekt de nachttrein naar München, een pittige reis waar we weinig slapen.

Back home Donderdag 26 juli. Om 6.15 uur stappen we uit in München. We kopen een veel te duur ontbijt op het station en halen de trein richting Duisburg. Vanaf daar is het niet ver meer naar Emmerich.

Zo is er een einde gekomen aan deze legendarische vakantie. We hebben een toptijd gehad allemaal. Mooi dat je tijdens zo’n reis zo veel mensen tegenkomt en spreekt. En we hebben weer veel mooie plekjes in Europa gezien, een vette ervaring! Dit smaakt naar meer :D

_________________
25 juli t/m 9 augustus 2011: Berlijn, Praag, Krakau, Budapest, Siofok, München
9 juli 2012 t/m 26 juli 2012: Wenen, Maribor, Zagreb, Sarajevo, Mostar, Dubrovnik, Hvar, Split, Ljubljana


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 12 sep 2012, 13:14 
Offline
Trans-Siberië Express

Lid geworden op: 16 jan 2008, 13:59
Berichten: 2705
Land: Nederland
Locatie: Tilburg
Ik hoop echt dat jullie de eerste en laatste Interrailers zijn die op zo'n manier zijn overvallen :shock: . Gelukkig hebben jullie gewoon je reis aangepast en alsnog een mooie vakantie gehad. Jullie tonen ook aan dat je niet veel nodig hebt voor een leuke reis: lekker eten, leuke cafeetjes, muziek, wat verkoelend water en goed gezelschap :) .

_________________
Concordia res parvae crescunt.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 12 sep 2012, 17:58 
Offline
Trans-Siberië Express
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 09 jul 2008, 23:12
Berichten: 1161
Dat is een vervelende ervaring die overval in Wenen maar gelukkig hebben jullie de reis voortgezet en prima vermaakt, leuk reisverslag.

groetjes ben2


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 12 sep 2012, 22:53 
Offline
Trans-Siberië Express
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 22 apr 2008, 09:13
Berichten: 2697
Land: Nederland
Locatie: Tilburg
Wenen is zo'n beetje de laatste plaats van jullie reis waar ik zo'n overval had verwacht :o

(Hoeveel) heb je moeten betalen voor een noodpaspoort in Zagreb?

_________________
Treinkilometers 2010: 67.199km excl. woon-schoolverkeer (link)


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 13 sep 2012, 13:31 
Offline
Sneltrein

Lid geworden op: 18 feb 2011, 18:46
Berichten: 25
Land: Nederland
Locatie: Doetinchem
Haha, ja ik hoop het ook, Erasmus. ;)

Het kostte 343 Kroatische Kuna, dus omgerekend zo'n €46.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/w ... directlink

_________________
25 juli t/m 9 augustus 2011: Berlijn, Praag, Krakau, Budapest, Siofok, München
9 juli 2012 t/m 26 juli 2012: Wenen, Maribor, Zagreb, Sarajevo, Mostar, Dubrovnik, Hvar, Split, Ljubljana


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 5 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.
[ GZIP: Off ]