World on Rails

Powered by WorldOnRails.nl
Het is nu 19 okt 2017, 06:42

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Oekraïne vanuit Rusland
BerichtGeplaatst: 18 jun 2014, 11:21 
Offline
Trans-Siberië Express

Geregistreerd: 16 nov 2008, 16:49
Berichten: 833
Is het mogelijk om te reizen van Rusland naar Oekraïne?

In recente nieuwsberichten staat dat de grenzen zijn gesloten, maar er staat ook dat het om een strook van 250 kilometer gaat (de grens met Rusland is veel langer).

Kun je vanuit Rusland nog Oekraïne in reizen? Er zijn ook westelijk gelegen grensovergangen, vlakbij Wit-Rusland, die heel ver verwijderd liggen van Kharkiv en Luhansk. Deze liggen volgens mij ruim buiten het gebied waar momenteel een negatief reisadvies voor geldt. Kun je daar nog probleemloos Oekraïne in rijden? Zowel heen als terug vanuit de Baltische staten is saai en Wit-Rusland vind ik te lastig qua hotels.

Hoe zit het met de grens Oekraïne - Wit-Rusland? Is daar niets aan de hand?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jun 2014, 12:17 
Offline
Maglev

Geregistreerd: 27 jan 2008, 03:23
Berichten: 372
Waarom zou je in Wit-Rusland niet op de bonnefooi een hotel kunnen inlopen?


Laatst bijgewerkt door Kuba op 18 jun 2014, 20:17, in totaal 1 keer bewerkt.
Onnodige opmerkingen over forumleden verwijderd. Graag netjes houden.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jun 2014, 12:28 
Offline
Maglev

Geregistreerd: 01 jul 2003, 10:16
Berichten: 400
Misschien omdat je in Wit Rusland bij een visumaanvraag al je hotelreservering moet kunnen tonen?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jun 2014, 14:23 
Offline
Maglev

Geregistreerd: 27 jan 2008, 03:23
Berichten: 372
Wouter444 schreef:
Misschien omdat je in Wit Rusland bij een visumaanvraag al je hotelreservering moet kunnen tonen?


1 hotel boeken, adres hotel opgeven bij visumaanvraag, boeking annuleren als visum binnen is? Zo doen genoeg mensen dat voor China ook.

Registration

If you are staying in the country for more than 72 hours, you must have your visa officially registered. Hotels do this automatically, sometimes for a small fee. They’ll give you small pieces of paper with stamps on them, which you keep to show to customs agents upon departure if asked. In theory you’ll be fined if you don’t provide proof of registration for every day of your stay; in practice, proof of one day is good enough.

Read more: http://www.lonelyplanet.com/belarus/pra ... z34zsPcj9B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jun 2014, 16:36 
Offline
Trans-Siberië Express

Geregistreerd: 03 aug 2008, 13:35
Berichten: 1291
Woonplaats: Tirana
Grens Wit-Rusland - Oekraïne is niks aan de hand voor zover ik weet. Oekraïne-Rusland >in theorie< ook niet, sowieso loopt het aan de grens iets soepeler sinds Poroshenko.

_________________
Állítsa meg a korrupció, MÁV!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jun 2014, 20:24 
Offline
Trans-Siberië Express

Geregistreerd: 16 nov 2008, 16:49
Berichten: 833
Wouter444 schreef:
Misschien omdat je in Wit Rusland bij een visumaanvraag al je hotelreservering moet kunnen tonen?

Daar is wel omheen te werken. Hotels op het platteland liggen op grote afstanden. Als een hotel dicht of vol is dan moet je al gauw >40 km verder en met een fiets is dat een heel eind, zeker in Belarus.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling
[ Time : 1.084s | 16 Queries | GZIP : Off ]